Hírek

A tulajdonosi gyűlés eredménye

A 2019. augusztus 18-án történt tulajdonosi gyűlésen közel kétszer annyian voltak, mint a korábbi Testületi Ülésen résztvevő lakosság, kb. 70-80 fő. Mindkét falurészről jöttek, jól mutatva, hogy egyre növekvő, komoly érdeklődés van a változásra.

A beszélgetés persze egyesekben indulatokat keltett. Szóba került, hogy az átjelentkezés választási csalás-e, de erre többen is reflektáltak. Választási csalás az, ha például szavazatokért ajándékot, prémiumot vagy kitüntetést adunk, vagyis kedvezményezzük a leendő szavazót, vagy meghamisítjuk a szavazólapot, esetleg a választási és szavazatszámláló bizottságba rokonok, barátok és munkatársak kerülnek.

Vagyis az átjelentkezés nem választási csalás, sőt, aki ebben valakit megakadályoz, korlátoz, az törvényt sért. Többen helyben jelezték, hogy bejelentkeznek állandó lakosnak.

Kiemelt téma volt a fövenyesi kikötő fejünk felett lebegő további lehetősége, a település kontrollálatlan és ésszerűtlen ingatlanfejlesztési anomáliája, valamint az önkormányzati vagyon, a falu ingatlanjainak értékesítése. Látható a tendencia, hogy a területek messze áron aluli eladásából származó bevételek a falu működési költségére fordítódnak, felélésre kerülnek. A terület csökken, a pénz elúszik. Milyen jövőre számíthatunk így?
Az egyetlen lehetséges előre mutató megoldás, a valódi fejlesztés, ha a falu inkább területeket, ingatlant vásárol és ott szolgáltatásokat valósít meg, mely folyamatos bevételt termel. Például a környező falukban mindenhol van a kerékpátutak mellett pihenő és szolgáltató egység (vendéglő, büfé, szervíz), Balatonudvariban ez nincsen.

Látszott, hogy páran érkeztek azok közül, akik a közösség bomlasztását tekintették jövetelük céljának, és követelték például a leendő képviselők megnevezését és felrótták, hogy miért nem voltak itt.
Szeptember 9-ig kell leadni a jelöltek ajánló íveit. Csak ezután lesznek a jelöltek nevesítve, mivel az ellentábor is figyel.

A jelöltek neve és programja ezen a honlapon (is) olvasható lesz. Átjelentkezéseddel rájuk tudsz szavazni.

Az összejövetelen nem került szóba, hogy a jelen problémáit bárki is kifogásolta volna, ebben tehát egyetértés van.

Köszönjük a megjelentek részvételét és hozzászólásait!

A tulajdonosi gyűlés eredménye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva